Q&A met donateurs Jacqueline en Andy

 

Jacqueline en Andy zijn sinds 2019 een stel en nu ruim een jaar donateurs van Trust in Unity. Daar zijn we ontzettend blij mee en daarom stellen we ze graag voor. 

Wie zijn Jacqueline en Andy?

 Jacqueline

Ik heb liefde voor reizen en diverse culturen ontdekken, luister graag naar de verhalen van mensen, word blij van schommelen en van blote voeten in het gras. Met mijn bedrijf Impact Bakkerij wil ik duurzaam bijdragen aan een kleurrijke, diverse en inclusieve wereld. Dat doe ik door bedrijven en ondernemers te helpen positieve impact te maken, passend bij hun waarden, merk en missie. Ik geef advies en organiseer evenementen om werelden te verbinden. 

Andy

Ik ben vader van een zoon en een dochter. Ik ben ondernemer en werk het liefst met mijn handen. Iets repareren of slopen om vervolgens weer op te bouwen. Denk aan zinkwerk, huizenrenovatie en ontwerpen van functionele meubels. Ik ben avontuurlijk ingesteld, dol op extreme sporten en kan hip hop en de urban lifestyle enorm waarderen. Daarnaast ben ik graag creatief bezig. Die creativiteit kan ik kwijt in street art en graffiti workshops voor kinderen. 

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij Trust in Unity?

Jacqueline: ik zou in mei 2018 een maand naar Ghana gaan en daarvoor deed ik een oproep op Facebook wie ik daar zou kunnen ontmoeten. Via via kwam ik toen in contact met voorzitter Femke, die er rond die tijd ook zou zijn. In januari dat jaar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet en in mei hebben we elkaar vervolgens weer gezien in Ghana! Sindsdien ben ik Trust in Unity gaan volgen en in maart 2020 zijn we donateur geworden. 

Welke student steunen jullie?

Wij steunen Emerald Atawunda. We hebben berichtjes en foto’s via Femke van haar ontvangen en we hebben haar een uitgebreid bericht gestuurd van ons. Met haar verjaardag op 19 maart hebben we haar een filmpje van onszelf gestuurd om haar te feliciteren. Hopelijk kunnen we Emerald en haar moeder in 2022 of 2023 persoonlijk in Ghana ontmoeten!

Lees hier meer over Emerald.

Dit is Emerald

Waarom vinden jullie het belangrijk om de stichting te steunen?

Jacqueline: voordat ik mijn veertigste verjaardag vierde, dacht ik na over een speciaal cadeau voor mezelf. Toen dacht ik: wat als ik mezelf het cadeau geef dat ik een meisje een mooier leven kan geven door middel van educatie. Dat wilde ik dan het liefst op een manier zodat ik haar eventueel persoonlijk zou kunnen ontmoeten. Toen stuurde ik op gevoel een berichtje aan Femke. 

We steunen Trust in Unity omdat we geloven dat ieder kind recht heeft op onderwijs omdat dit bijdraagt aan een gelijkwaardige manier van ontwikkeling. Daarnaast geven wij de voorkeur aan het steunen van een kleinschalige stichting zodat we van dichtbij kunnen zien en ervaren hoe groot de positieve impact is en zodat we echt kunnen verbinden. 

We willen Jacqueline en Andy enorm bedanken voor al hun steun! Wil jij ook donateur worden van de stichting of een student steunen? Lees hier hoe je dat kunt doen.

 
Marlou van den Broek