Q&A met donateur Chretien Vandenbooren

 

Chretien Vandenbooren is een van onze nieuwste donateurs. We zijn ontzettend blij dat hij onze stichting en de studenten mede ondersteunt! Lees hier het verhaal van Chretien. 

Wie is Chretien?

Ik ben 67 jaar en woon in het Brabantse Oosterhout. Ik werk inmiddels niet meer, maar ik heb eigenlijk mijn hele arbeidsleven bij de Kinderbescherming gewerkt. 

Hoe ben je terecht gekomen bij Trust in Unity?

Mijn dochter heeft Culturele Antropologie gestudeerd. Daarvoor heeft ze veel gereisd, ook naar Ghana. Ze zocht daar een tolk, en toen kwam ze terecht bij de moeder van Clarissa, de student die ik later ben gaan steunen. In de tijd dat zij voor mijn dochter tolkte, ben ik in Ghana geweest om hen op te zoeken. Dat was zo’n tien jaar geleden, en vorig jaar zijn we nog een keer teruggegaan. Ondertussen bleef ik Trust in Unity volgen. Toen kreeg ik het idee om Clarissa steun te bieden en vroeg ik aan Femke of zij binnen het programma van de stichting paste. Zodoende ben ik aangesloten bij Trust in Unity. 

Waarom vind je het belangrijk om Clarissa steun te bieden?

Ghana is niet erg rijk. De leefomstandigheden zijn minimaal. De moeder van Clarissa heeft als werkende vrouw voor haar eigen kinderen gezorgd. Ze werkte onder andere in haar eigen eettentje langs de kant van de weg en nu werkt ze in een hostel. Ik heb de moeder af en toe ondersteund om in haar eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Maar voor een opleiding is eigenlijk niet genoeg geld. Toen ik vorig jaar twee laptops had meegenomen naar Ghana voor Clarissa en haar jongere broertje, zag ik dat Clarissa heel erg gretig was om kennis te vergaren. Ze was leergierig, bedachtzaam, en ze probeerde rustig het overzicht te krijgen. Toen dacht ik: dat zou wel eens een hele intelligente meid kunnen zijn. Ik wilde dat graag stimuleren en vond het daarom belangrijk dat ze een opleiding kon volgen. 

Lees hier meer over Clarissa.

Dit is Clarissa

Dit is Clarissa

Waarom heb je voor Trust in Unity gekozen?

Ik bekommer me om de ontwikkeling van kinderen. Ik ondersteun goede doelen regelmatig, maar dat is vaak op afstand waar ik weinig sturing aan kan geven. Maar ik heb een emotionele voorkeur voor Trust in Unity, omdat je daar inhoudelijk wel meer sturing aan kunt geven en omdat dat persoonlijker is. Je kunt het plaatselijk ondersteunen. Ik heb de laptop achtergelaten bij Clarissa en nu mailen we af en toe. Ook met de moeder blijf ik contact houden via WhatsApp.

We willen Chretien enorm bedanken voor al zijn steun! Wil jij ook donateur worden van de stichting of een student steunen? Lees hier hoe je dat kunt doen. 

 
Marlou van den Broek