Q&A met donateur Astrid de Leeuw

 

Astrid de Leeuw is al jaren een van onze donateurs. We zijn ontzettend blij dat zij onze stichting en de studenten mede ondersteunt! Lees hier het verhaal van Astrid

Wie is Astrid?

Ik heet Astrid de Leeuw en ik ben 36 jaar oud. Samen met mijn man hoop ik onze twee zoontjes van 4 en 2 jaar groot te brengen. Ik ben psycholoog, maar werk momenteel als leidinggevende in een stichting in Luxemburg. Daar ben ik ook geboren en opgegroeid.

Hoe ben je terecht gekomen bij Trust in Unity?

Iets meer dan tien jaar geleden leerde ik voorzitter Femke kennen. Ze vertelde over het ontstaan van de stichting en de gedachte erachter: ‘Het gaat er niet alleen om de kwaliteiten en de talenten te benutten van deze kinderen, maar ook hun droom te verwezenlijken. Wanneer we de talenten en kwaliteiten van deze kinderen helpen ontwikkelen, dan bereiken we vooruitgang, in eerste plaats voor het kind, maar breder gezien ook voor het land’. Deze gedachte vond ik zo mooi dat ik hier een bijdrage aan wilde leveren. Daarom begon ik student Edith financieel te ondersteunen.

Waarom vind je het belangrijk om Edith te steunen?

Edith was 8 jaar oud toen ik haar financieel begon te ondersteunen. Ze was toen de jongste student bij Trust in Unity. Ik vond het leuk en grappig dat zij op dezelfde dag jarig is als mijn overleden oma, op 22 juni. Dit jaar wordt Edith 18 jaar. Al die jaren heeft ze ontzettend haar best gedaan. Dit jaar gaat ze naar de universiteit, waar ze geneeskunde gaat studeren met een specialisatie in zoönosen (ziektes die van dier op mens kunnen overspringen). Ze mag ontzettend trots op zichzelf zijn, she has come a long way! Ik heb haar nog niet kunnen ontmoeten, maar ze heeft me verteld dat ze nieuwsgierig, bescheiden en behulpzaam is. Ik wil haar binnenkort graag ontmoeten, misschien wel bij een bijzonder moment in haar leven zoals haar diploma-uitreiking. Ik ben dankbaar dat ik Edith al die jaren, met hulp van Trust in Unity, heb mogen steunen. Dat wil ik ook blijven doen totdat ze volledig op haar eigen benen kan staan.

Lees hier meer over Edith.

Dit is Edith

Waarom heb je voor Trust in Unity gekozen?

Ik vind het heel fijn dat ik als sponsor op de hoogte gehouden wordt via nieuwsbrieven en sociale media. Ook is het persoonlijk, omdat ik berichtjes krijg van het sponsorkind en ook wel eens een videoberichtje. Ik heb er vertrouwen in dat alle inkomsten geheel ten goede komen aan de studenten. Ik vind het belangrijk dat Trust in Unity een stichting is die het voor kinderen in Ghana mogelijk maakt om hun studie af te maken. Bij ieder kind wordt naar de persoonlijkheid en de behoeftes gekeken en ze mogen mee beslissen. Tevens levert Trust in Unity ook emotionele ondersteuning in de vorm van Ghanese voogden.

We willen Astrid enorm bedanken voor al haar steun! Wil jij ook donateur worden van de stichting of een student steunen? Lees hier hoe je dat kunt doen.