Oud-voorzitter Bernard Sia in Nederland

 

Op Vaderdag blikken we terug op het bezoek van Bernard Sia aan Nederland afgelopen februari. Hij is oud-voorzitter van het Ghanese bestuur van Trust in Unity. Eigenlijk kunnen we hem wel de vader van de stichting noemen, omdat hij aan de wieg stond van Trust in Unity.

Bernard kwam naar Nederland om zijn pleegmoeder, Margreet Engels, op te zoeken. Margreet heeft een stichting waarmee ze een school in de Ghanese stad Kumasi gebouwd heeft. Ze ontmoette Bernard via haar man, die toen in Ghana was om te werken. Bernard had het toen niet breed, dus besloot Margreet hem een computercursus aan te bieden.

Via die weg kwam Bernard te werken op de school in Kumasi die Margreet met haar stichting had gebouwd. Hij gaf daar op zijn beurt weer computerles aan leerlingen. Onze voorzitter Femke heeft in 2006 bijna drie maanden op die school gewerkt. Zo hebben Bernard en Femke elkaar ontmoet en ontstonden de ideeën over het opzetten van Trust in Unity.

Samen met Kwarteng Owusu Asante werd in 2007 Trust in Unity officieel opgericht. Bernard werd voorzitter van het Ghanese bestuur, en Femke van het Nederlandse bestuur. Inmiddels is Bernard geen onderdeel meer van het bestuur, maar de bestuursleden van nu kunnen hem altijd om raad vragen.

Dankbaar

Tot op de dag van vandaag is Bernard Margreet ontzettend dankbaar voor de kans die zij hem heeft gegeven. Ze voelt als een moeder voor hem en iedere keer als hij in Nederland is gaat hij langs haar.

Afgelopen februari zijn Bernard en Femke naar Margreet toe geweest. Femke heeft Margreet nog een keer bedankt voor het contact dat ze heeft gecreëerd tussen haar en Bernard, waardoor Trust in Unity is ontstaan.

Bernard zocht Marleen op in Nederland

Bernard samen met Marleen in Nederland

 
Marlou van den Broek