Update juni 2020

 

Afgelopen week, eind mei, ontvingen we weer een uitgebreide update vanuit onze Ghanese bestuursleden over de laatste ontwikkelingen in Ghana omtrent het coronavirus en de impact daarvan op het onderwijs.

Alle studenten zijn de afgelopen periode thuis geweest. Afgelopen weken zijn alle scholen volledig ontsmet, om ze in beperkte mate weer te kunnen gaan gebruiken. Er is namelijk besloten dat de examenstudenten terug naar school mogen. Dit doen ze zodat deze studenten hun examenjaar zo goed mogelijk af kunnen ronden. Alle andere studenten blijven vooralsnog thuis.

Chris, Eric en Dickson mogen gelukkig wel weer naar school!

In het geval van Trust in Unity betekent dit dat onze studenten Chris, Eric en Dickson terug naar school zullen gaan vanaf 29 juni. Ook heeft de Ghanese regering besloten dat alle kinderen in Ghana dit jaar over zullen gaan, waardoor de studenten dus geen vertraging op zullen lopen. In Ghana betekent het maken van herkansingen namelijk vertragingen van maanden tot soms zelfs een jaar. Fijn voor onze studenten dus ook!

Om onze studenten veilig naar school te kunnen laten gaan, krijgen zij maskers en ontsmettingsmiddelen van TiU. Op de foto zie je onze student Eric; hij is klaar om weer naar school te gaan met zijn mondkapje in Ghanese stof! De kids die helaas nog thuis moeten blijven, krijgen leesboeken vanuit de stichting, zodat zij ook thuis goed kunnen blijven lezen en leren.

dankbaar voor alle steun

Helaas zijn scholen momenteel gesloten in Ghana. Echter ondersteunen wij veel studenten bij het volgen van hun studie en verwachten wij dat ze deze steun alleen maar harder nodig zullen hebben, gezien de ontwikkelingen. We zijn dan ook heel blij met alle steun die we mogen ontvangen!

c86c35e6-5d7c-49cc-8bc0-c759e364cfdc.jpeg

Onze student Eric

Eric let ook goed op zijn veiligheid, met dit toffe mondkapje van Ghanese stof!


Deel dit bericht op social media:

 
Lisann van den Berg