Update april 2020

 

Hoe raakt het coronavirus de studenten van Trust in Unity?

Het Coronavirus heeft de afgelopen weken veel invloed gehad op ons dagelijks leven. In Nederland zijn we bevoorrecht met veel steun vanuit de overheid, mogelijkheden om thuis te werken en bovenal een goed zorgsysteem. Helaas is het virus inmiddels ook in vrijwel alle Afrikaanse landen geconstateerd. In Ghana zijn eind maart 161 positieve besmettingen getest. Gezien de grote gevolgen die een uitbraak zal hebben, heeft de Ghanese overheid al snel veel maatregelen genomen, waaronder het verbieden van vluchten uit besmette gebieden en het sluiten van plekken als scholen en kerken. Helaas zijn de economische gevolgen al te zien. Zo zijn de geïmporteerde producten uit China slecht verkrijgbaar en soms verdubbelt in prijs, waaronder ook voedsel. Naar verwachting zullen er strengere maatregelen ingevoerd worden in Ghana, om zo verdere verspreiding te voorkomen.

Onze kinderen hebben momenteel geen les, waar mogelijk proberen zij dit thuis op te pakken. Ook onze Ghanese bestuursleden zien impact op hun leven: in Ghana is de kerk een groot deel van het leven, dus waar zij deze zouden bezoeken, valt dat nu weg. Onze Ghanese bestuursleden en wijzelf houden onze studenten goed in de gaten en houden elkaar op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Trust_in_Unity4.jpeg

Onze student Mary en bestuurslid Femke Joy

Een foto van het bezoek aan Ghana in februari 2020. Gelukkig kon een deel van het Nederlandse bestuur de studenten allemaal nog zien voor dit in maart helaas voorlopig niet meer mogelijk werd.


Deel dit bericht op social media:

 
Lisann van den Berg