Profvoetballer Johnatan vijf jaar ambassadeur bij TiU

 

Profvoetballer Johnatan Opoku Agyemang is dit jaar al voor het vijfde jaar ambassadeur bij Trust in Unity. Nog steeds zijn we erg blij met zijn enthousiaste steun! Johnatan voetbalt in de eerste divisie bij club De Graafschap. En niet alleen in Nederland laat hij zien dat hij goed kan voetballen, maar ook in Ghana.

De vader van Johnatan is Ghanees en hij heeft in Kumasi nog meer familieleden wonen. Hij is er nu een aantal keer geweest, en vertelt hoe belangrijk sport daar voor kinderen is. “Sport zit echt in de cultuur. Het belangrijkste is natuurlijk school, maar daarna komt sport. Met voetbal heb je alleen een bal nodig en voeten, en dan kun je het al spelen. Voor mensen daar is het ook echt een uitlaatklep.”

‘Kleine dingen die het verschil maken’

Vorig jaar heeft hij kinderen in Ghana voetbalshirts gegeven. “Je kunt Ghanese kinderen daar echt heel erg blij mee maken. Kleine middelen voor ons zijn voor hen soms best groot. Ook bijvoorbeeld een pen: dat kan voor iemand al een heel stuk in de juiste richting van school betekenen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken.”

Johnatan zegt dat hij het daarom zo mooi vindt dat hij een organisatie als Trust in Unity kan steunen. “Trust in Unity ondersteunt kinderen waardoor ze naar school kunnen. Als ik zie hoeveel steun kinderen daar al hebben aan kleine dingen, is dat echt wel een besefmomentje voor mij. Vorig jaar heb ik een aantal Ghanese bestuursleden ontmoet. Het is mooi om te zien dat mensen vanuit Nederland en Ghana zich zo inzetten voor Trust in Unity. Ik help daar graag in mee.”


DEEL DIT BERICHT OP SOCIAL MEDIA:

 
Marlou van den Broek