Update september 2020

 

September, betekent voor vele kinderen nieuwe schoolboeken, rugzakken en met volle boterhamtrommels weer de schoolbanken in! De kinderen in Nederland zitten bijna allemaal weer fysiek op school en gelukkig is het voor hen dus voor het overgrote deel weer terug naar normaal.

Start schooljaar ghana verplaatst naar januari

Helaas geldt dit niet voor een groot deel van de Ghanese studenten. Normaal gesproken begint ook in Ghana het nieuwe schooljaar in september voor onze studenten, maar dit jaar is dat in verband met corona niet haalbaar. Door het virus en alle gevolgen daarvan zijn er namelijk veel vertragingen opgelopen in de studievoortgang van de studenten. Veel van de lessen zijn niet door kunnen gaan en dus lopen veel studenten achter. Ook konden veel tentamens niet doorgaan en moeten deze nu alsnog worden ingehaald. Gelukkig mochten de studenten die in hun eindexamenjaar waren een tijd geleden al wel weer naar school, om ze een goede kans te geven om toch te slagen. Echter moeten alle andere studenten op dit moment nog thuis blijven. Er is dit jaar dan ook besloten het nieuwe schooljaar pas in januari te laten beginnen. Ze zijn nu alle scholen aan het herinrichten om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren vanaf januari naar school kunnen binnen de veiligheidsrichtlijnen.

Maar hoe leren ze dan vanuit thuis?

Uiteraard doet de Ghanese overheid hun best om de studenten in de tussentijd toch ook te laten leren. Dit is natuurlijk wel heel anders dan bij ons. Hier heeft iedereen een eigen laptop en kan je gemakkelijk op die manier je lessen digitaal volgen. In Ghana is die luxe er vaak niet. Vaak hebben ze gelukkig wel een televisie thuis, en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt! In de tussentijd krijgen de studenten namelijk ‘les’ via de televisie. Op verschillende tijdstippen zijn er lessen die op televisie worden gegeven, zodat de studenten met tv’s thuis toch nog wat lessen krijgen. Verder proberen onze studenten zelfstandig te studeren met het materiaal dat ze vanuit school krijgen. Wij houden intussen nauw contact met al onze studenten en hun ouders/voogden en duimen dat ze in januari weer fijn naar school kunnen, want ze missen het enorm om daar met hun vriendjes en vriendinnetjes te zijn!

Start schooljaar Trust in Unity

We wensen iedereen een goed schooljaar toe!

Onze studenten zetten zich flink in vanuit thuis, en hopelijk ook snel weer vanuit de schoolbanken!


Deel dit bericht op social media:

 
Lisann van den Berg